קרנות השקעה

ההשקעות האלטרנטיביות זכו לפופולריות רבה בשנים האחרונות, כאשר משקיעים מחפשים גיוון מעבר לקבוצות נכסים מסורתיות כמו מניות ואג"ח. השקעות אלו כוללות מגוון נכסים, כולל נדל"ן, קרנות גידור, הון פרטי, סחורות ועוד. המשיכה של השקעות אלטרנטיביות טמונה בפוטנציאל שלהן לתשואות גבוהות יותר, הפחתת ההשפעה של השווקים מסורתיים, והיכולת לגדר מפני אינפלציה. ככל שעולם ההשקעות מתקדם, הבנת קרנות השקעה אלטרנטיביות הופכת קריטית עבור משקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד.

מהי קרן השקעה?

קרן השקעה היא כלי השקעה משותף המאפשר למספר משקיעים לשלב את המשאבים שלהם כדי להשקיע בפורטפוליו מגוון של נכסים. קרנות אלו מנוהלות על ידי מנהלי השקעות מקצועיים שמקבלים החלטות בשם המשקיעים, במטרה להשיג מטרות פיננסיות ספציפיות. קרנות השקעה יכולות להיות מגוונות , כולל קרנות נאמנות, קרנות מחקות (ETFs), וקרנות השקעה אלטרנטיביות.

בהקשר של השקעות אלטרנטיביות, קרן השקעה אלטרנטיבית (AIF) מתייחסת לרוב לכל קרן השקעה שאינה נופלת בקטגוריות המסורתיות של מניות, אג"ח או מזומן. קרנות AIF בדרך כלל מכוונות להזדמנויות בסיכון גבוה יותר ותשואות גבוהות יותר, ועשויות לנקוט אסטרטגיות לא קונבנציונליות כדי לייצר "אלפא", כלומר תשואות עודפות על פני מדדים.

קרנות השקעה

גודל שוק קרנות ההשקעה האלטרנטיביות כיום

שוק קרנות ההשקעה האלטרנטיביות צמח באופן משמעותי בעשור האחרון. לפי דוחות תעשייתיים עדכניים, שוק ההשקעות האלטרנטיביות הגלובלי מוערך ב-10 טריליון דולר. הצמיחה הזו נובעת ממספר גורמים, כולל ריביות נמוכות, עלייה בתנודתיות השוק, וחיפוש אחר תשואה בסביבה עם תשואות נמוכות.

משקיעים מוסדיים, כמו קרנות פנסיה, מלכ"רים ,חברות ביטוח וקרנות השתלמות, הם תורמים משמעותיים לצמיחה זו, שכן הם מקצים חלק מהפורטפוליו שלהם לאלטרנטיבות כדי להשיג תשואות טובות יותר בהתאמה לסיכון. בנוסף, משקיעים פרטיים נחשפים יותר ויותר להשקעות אלטרנטיביות דרך קרנות מנוהלות ופלטפורמות שמציעות גישה לסוגי השקעות שבעבר היו בלתי נגישות.

אסטרטגיות עיקריות של קרנות השקעה אלטרנטיביות

קרנות השקעה אלטרנטיביות מאמצות מגוון אסטרטגיות כדי להשיג את מטרות ההשקעה שלהן. הנה כמה מהאסטרטגיות העיקריות:

  1. פרייבט אקוויטי (PRIVATE EQUITY)
    כולל השקעה בחברות פרטיות או בהפיכת חברות ציבוריות לפרטיות. מנהלי הקרן בדרך כלל רוכשים, משקמים ומוכרים את העסקים הללו במהלך אופק של מספר שנים כדי לייצר תשואות משמעותיות. אסטרטגיה זו מתמקדת לרוב בשיפורים תפעוליים וביוזמות צמיחה אסטרטגיות כדי לשפר את ערך החברה לפני היציאה מהשקעה.
  2. קרנות גידור
    קרנות גידור משתמשות במגוון רחב של אסטרטגיות, כולל אסטרטגיות של מניות קצרות-ארוכות, ואסטרטגיות מאקרו עולמיות. הן שואפות לייצר תשואות גבוהות ללא קשר לתנאי השוק על ידי שימוש בהלוואות, נגזרים וטכניקות מכירה בחסר. קרנות גידור לרוב מחפשות לנצל הזדמנויות בשוק הסחיר ומוכרות בתור גמישות בבחירות ההשקעה שלהן.
  1. נדל"ן
    קרנות השקעה בנדל"ן משקיעות בנכסים פיזיים או בניירות ערך הקשורים לנדל"ן. קרנות אלו יכולות להתמקד בנדל"ן מגורים, מסחרי או תעשייתי, ועשויות לנקוט באסטרטגיות כמו השקעות ערך מוסף (שיפור נכסים כדי להעלות את ערכם) או השקעות בנכסים יציבים המייצרים הכנסות.
  1. סחורות
    קרנות סחורות משקיעות במוצרים פיזיים כמו נפט, זהב ומוצרים חקלאיים. קרנות אלו עשויות לנקוט בעמדות בחוזי עתיד, ETFs או השקעות ישירות בסחורות פיזיות. סחורות לעיתים קרובות משמשות כגידור מפני אינפלציה ויכולות לספק יתרונות גיוון בזמני חוסר ודאות כלכלית.
  2. תשתיות
    קרנות תשתיות מתמקדות בהשקעה בנכסים פיזיים כמו תחבורה, שירותים ופרויקטים בתחום האנרגיה. השקעות אלו בדרך כלל מציעות פוטנציאל צמיחה ארוך טווח ויכולות לייצר תזרימי מזומנים יציבים דרך דמי שימוש או חוזים ממשלתיים. השקעות בתשתיות הופכות לאטרקטיביות יותר ויותר בשל אופיין החיוני והעמידות שלהן מול ירידות כלכליות.
  3. נכסים במצוקה
    קרנות נכסים במצוקה מתמקדות ברכישת חברות, נדל"ן או ניירות ערך לא משוערכים או במצב פיננסי קשה. מנהלי הקרן שואפים להפוך את הנכסים הללו דרך שיפורים תפעוליים, ארגון מחדש או שינוי מיקום בשוק. אסטרטגיה זו יכולה להניב תשואות גבוהות אם היא מתבצעת בהצלחה, אך היא מתבססת על הערכות המנהל ועלולה להיות בסיכון גבוה יותר.

מסקנה

קרנות השקעה אלטרנטיביות מייצגות סגמנט דינמי וצומח בשוק ההשקעות הגלובלי. עם שוק שמוערך ביותר מ-10 טריליון דולר, קרנות אלו מציעות למשקיעים הזדמנויות לגוון את הפורטפוליו שלהם ולחפש תשואות גבוהות יותר. האסטרטגיות השונות שמאומצות על ידי קרנות השקעה אלטרנטיביות—מגוון הפרייבט אקוויטי וקרנות הגידור ועד נדל"ן ותשתיות—משרתות מגוון רמות סיכון ומטרות השקעה.

ככל שהשווקים הפיננסיים ממשיכים להתפתח, ההבנה של השקעות אלטרנטיביות תהפוך קריטית עבור משקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד, המבקשים לנווט את המורכבויות של סביבה ההשקעות של היום. על ידי שילוב קרנות השקעה אלטרנטיביות בפורטפוליו שלהם, יכולים משקיעים לשפר את הגיוון, להקטין סיכונים ולחפש תשואות טובות יותר בטווח הארוך.

מדוע כדאי לפנות לחברת VALUE לייעוץ בקרנות השקעה?

אנחנו ב VALUE מתמחים בייעוץ אסטרטגי לגופים מוסדיים וקרנות בינלאומיות , ומנגישים לשוק הישראלי ולמשקיעים הכשירים את עולם ההשקעות האלטרנטיביות.

ניסיון רב השנים שצברנו בתחום ההשקעות האלטרנטיביות בשילוב מערכת קשרים ענפה  עם גופי ההשקעה המובילים בעולם מייצרים ערך משמעותי למשקיע הכשיר הישראלי בבואו להשקיע בהשקעות אלטרנטיביות .

 

קרנות השקעה

קרנות השקעה

ההשקעות האלטרנטיביות זכו לפופולריות רבה בשנים האחרונות, כאשר משקיעים מחפשים גיוון מעבר לקבוצות נכסים מסורתיות כמו מניות ואג"ח. השקעות אלו

להמשך קריאה »
קרנות חוב

קרנות חוב

השקעה בחוב: כוח עולה בעולם הפיננסים חוב פרטי (Private Debt) הוא אחד מהמגזרים הצומחים ביותר בשווקים הפיננסיים בעשור האחרון. נכס

להמשך קריאה »
דילוג לתוכן